2000. május 22, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Cselgáncs: hazai és külföldi bravúrokkal zárták az idényt


Sport - 2018. június 14.
szerző: SH

A siklósi cselgáncsosok Csehországban.
A siklósi cselgáncsosok Csehországban.

Szép eredményekkel indul neki a nyári szünetnek a Siklós SE Dzsúdó Szakosztálya. A judokák nem voltak restek és az elmúlt időszakban több hazai és külföldi megmérettetésen is öregbítették a csapat hírnevét.

A csurgói regionális versenyen Daka Petra egy 1. és egy 3. helyet, Vékony-Nemes Tünde 2., míg Vicsik Levente 3. helyezést ért el.

Az ezt követő szombathelyi diák c Diákolimpián Daka Petra az 1., Bohnicsek Míra és Kalmár Léna Luca az 5. helyen zártak, ugyanitt az ifjúsági diákolimpián Szász Hanna 3., Molnár Ajsa 5. helyezett lett.

Május végén Kaszópusztára látogattak a versenyzők, ahol Szász Hanna 1., illetve 3. helyezést, Molnár Ajsa 2., Mikola Zétény és Jovánovics Ákos 3. helyezést ért el.

Két külföldi versenyen is képviseltette magát az egyesület júniusban. A romániai Nagybánya Észak-kupáján Daka Petra és Kalmár Etele Farkas a dobogó első, Kalmár Léna Luca a harmadik fokára állhatott fel. A csapatot Szőllősi Dominik is tisztes helytállással erősítette.

A csehországi Novy Bydzovban Kun Marcell és Kalmár Etele Farkas 1., Daka Petra és Riegl Mia 2., Kalmár Léna Luca és Vicsik Levente 7. helyezettek lettek.

A csehországi megmérettetéssel egyidőben zajlott a győri serdülő Európa-kupa, ahol Szász Hanna 2. helyen állt dobogóra, míg Molnár Ajsa a 7. helyen végzett.

Bár a versenyeknek egy kis időre vége, a csapat nem pihen, a nyarat az immár hagyományos judo napköziben töltik, készülve a június végi övvizsgákra, valamint tervben van egy csehországi és a bajai edzőtábor.

Versenyre legközelebb hazai pályán kerül sor, augusztus végén a siklósi Tenkes-kupa nyitja az őszi versenysorozatokat.

A siklósi cselgáncsosok felkészülését és sikereit az EMMI Nemzeti Együttműködési Alapjától kapott működési támogatás segítette.