2019. április 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Csökkent a baranyai influenzások száma


2018. február 21.
szerző: SH

orvos-beteg

Míg 16 megyében emelkedett, Baranyában csökkent az influenzás megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya.

A múlt héten országszerte 69.150 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ami az előző hetinél 13,5 százalékkal több beteget jelent. Az elmúlt héten a betegek korcsoporti összetételében lényeges változás nem történt, a betegek 33,9 százaléka továbbra is gyermek, 32,4 százalékban pedig fiatal felnőtt.

A kórházi adatok szerint 12,7 százalékkal, azaz 311 beteggel nőtt az influenzával kapcsolatos kórházi ápolást igénylő betegek száma, és 7,3 százalékkal többen, 59-en szorultak intenzív ellátásra.

Az Országos Közegészségügyi Intézetben elvégzett virológiai vizsgálatok továbbra is az influenza B vírusok dominanciáját mutatták. Az influenzajárvány miatt az ország legtöbb kórházában, ápolási intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben. Megyénkben Pécsen, Szigetváron és Mohácson van hasonló korlátozás, míg a siklósi intézmény látogatható.