2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Csőtörés: helyreállt a szolgáltatás, zsákutcaként használható a ‘Felszab


2018. március 18.
szerző: SH

csotoresfentrol

Vasárnap délután 16 órára elhárították a Felszabadulás utca és a város életét is megnehezítő csőtörést. Az ivóvízszolgáltatás helyreállt, az utca zsákutcaként használható.

Az elmúlt évek legnagyobb, legtöbb siklósi lakost érintő csőtörésén – téli időjárási körülmények között és szakadó esőben – 24 órán át dolgoztak megállás nélkül a DRV emberei, de folyamatos munkát adott az önkormányzat megannyi dolgozójának is. A burkolat helyreállítását holnap kezdik meg, a Városgondnokság emberei addig is végzik az aszfaltra mosott hordalék eltakarítását. A Felszabadulás utca a Mária utca vonaláig vehető személygépkocsival is igénybe, illetve a Kossuth tér felől az Ady Endre utca is megközelíthető.

Mivel az érintett útszakaszon nagyobb járművel nem lehet megfordulni, a buszok és a teherautók sem hajthatnak be a Felszabadulás utcára. A DDKK menetrend szerinti buszjáratai a korábbi lezáráshoz hasonlóan a Dózsa György utca ideiglenes autóbuszmegállóinak érintésével közlekednek. A gyalogos forgalom az érintett szakaszon zavartalanul haladhat.

A forgalom zavartalansága és az óvoda megközelítése érdekében a Dózsa György utcai Hétszínvirág óvoda előtti parkolást megtiltották, illetve a Táncsics Mihály utcában a várakozásra és parkolásra vonatkozó korlátozás fel lett oldva.

Hálás köszönet a DRV minden, a súlyos Felszabadulás utcai csőtörés elhárításában részt vett munkatársának, akik az ítéletidőben, szakadó esőben is megállás nélkül dolgoztak a lakosság ivóvíz szükségletének biztosításáért – mondta dr. Marenics János polgármester, kiemelve: külön köszönetem Bacsa Leventének és a Városgondnokság önzetlenül segítő munkatársainak.