2020. június 6, szombat

December közepéig keresik a horvát tehetségeket


Életmód - 2019. november 6.
szerző: SH

Siklósi Horvát Est - fotó: Kacsúr Tamás

A Siklósi Horvát Önkormányzat közintézmények, társadalmi szervezetek és magánszemélyek javaslatait várja az oklevéllel és százezer forinttal járó kitüntetésre.

A Horvát Tehetség Díjra – Nagrada Hrvatski Talent – olyan jó tanulmányi eredménnyel és megfelelő horvát nyelvtudással rendelkező, közép vagy felsőoktatási intézményben tanuló siklósi diák jelölhető, aki példaértékű tevékenységet végez a magyarországi horvát nemzetiségi közéletben, valamint kiemelkedő sikereket ért el a sport, az oktatás, a népművészet, a kultúra, vagy hagyományőrzés területén.

A javaslatnak – melyeket személyesen vagy postai úton a Siklósi Horvát Önkormányzat székhelyére kell küldeni – tartalmaznia kell magyar és horvát nyelven, minimum 3000 karakterben a díj elnyerésére javasolt személy adatait, elérhetőségeit, valamint a diák megjelölt területek vonatkozásában nyújtott kiemelkedő tevékenységének részletes leírását.

A javaslatok eljuttathatóak személyesen vagy postai úton a Siklósi Horvát Önkormányzat székhelyére a Siklós, Kossuth tér 1. szám alá, vagy e-mailben a hrsamoupravasiklos@gmail.com címre legkésőbb december 10-ig.