2020. augusztus 11, kedd

Decemberben változik a menetrend, rövidebb lesz az IC-k menetideje


Itthon - 2019. november 22.
szerző: SH

mav-vonat

December közepén lép életbe a MÁV 2019/2020-as menetrendje, így néhány perccel rövidebb lesz a pécsi InterCity-k menetideje. Cserébe pár helyen nem állnak meg.

A december 15-i új vasúti menetrend számos olyan változást hoz az utasok számára, ami bővíti a választható vonatok számát és minőségét, figyelembe veszi az utazási szokásokat, javítja a szolgáltatási színvonalat – ígéri a cégcsoport.

Budapest és Kaposvár között változik az IC-k közlekedése, menetidejük elvileg 8-13 perccel rövidül a jelenlegi megállási rend módosításával. A Keleti pályaudvari indulás és érkezés nem változik, de Pécsről később, páratlan óra 27 perckor indulnak és korábban, páros óra 32 perckor érkeznek.

A Budapest és Pécs között közlekedő alapütemű InterCityk Budapest és Pécs között csak Sárbogárdon, Dombóváron, és Szentlőrincen állnak meg, Pincehely és Sásd állomásokon nem. A megállási rend azért lett módosítva, mert egyébként is alig szálltak ezeken a helyeken le és fel – derül ki a cég közléséből.

A kétóránkénti ütemes vonatokon felül reggel Budapest felé, illetve délután Pécs felé további egy vonat megy majd – ez a Tubes IC -, Budapest és Dombóvár között a Somogy InterCity-vel egyesítve. Ez megáll Pincehelyen és Sásdon is, de első osztályú kocsi nem lesz rajta.

Sásdot menetrendváltástól a kétóránként közlekedő személyvonatok szolgálják ki, illetve kora reggel Budapest felé, késő este pedig Pécs felé közlekedő ütemes InterCity, valamint a Tubes InterCity is megáll az állomáson. Pincehelyre az S40-es személyvonatokkal, illetve napi 3 pár kaposvári InterCity vonattal lehetséges az eljutás.​