2019. március 27, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Dér Edit – itt adható és itt is kapni a legtöbb önzetlen szeretetet


2018. március 20.
szerző: SH

dereditnapsugarcsp

Siklóson dolgozik az év óvónője. Hatodik alkalommal adták át ugyanis a Családháló díjat, amit munkájuk során a családokért, gyermekekért különösen sokat, vagy kiemelkedőt nyújtó szakemberek és intézmények kapnak.

A szavazás után – melynek időszakában közel tízezren adták le voksukat – az év szülészete a Mohácsi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya lett. A legtöbb szavazatot a klasszikus bölcsődék sorában a székesfehérvári Napraforgó Bölcsőde kapta, mini bölcsődeként pedig a kaposszerdahelyi Tipegő Mini Bölcsőde tűnt ki.

Családi bölcsődék sorában a nyíregyházi Bátorka Családi Bölcsőde jeleskedett, az év óvodája pedig a Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde lett. Intézményi különdíjat a Stoller Babaúszó Akadémia képviselője vehette át a vasárnapi díjkiosztón.

A legjobb kórházi gyermekorvosnak dr. Nádor Csabát, az év legjobb házi gyermekorvosnak pedig dr. Nagy-Szakáll Zsuzsannát választották a szavazók. Az év bölcsődei kisgyermeknevelője díjat Csomós Istvánné Margó vehette át, egyéni különdíjasként Baricz Dezső részesült elismerésben.

 

A 2017-es év óvónőjének Dér Editet választották

Dér Edit 1957-ben született Siklóson. Általános iskolai tanulmányait követően 1975-ig a siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumban tanult. 1977 és 1979 között a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben folytatott tanulmányokat és itt szerezte meg óvónő képesítését is. 1990-től három éven át a Pécsi Katolikus Hitoktatói Főiskolán folytatta tanulmányait és szerzett hitoktató képesítést – írja a díjat kiosztó egyesület.

Pályáját Szegeden kezdte, ahonnan egy év múlva, 1976-ban érkezett Siklósra. Később Villányban dolgozott óvónőként, 1991-től pedig ismét ismét szülővárosában dolgozott majd a kisharsányi óvodában ismerhették meg. 1997-től a siklósi Sztárai Mihály Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda alkalmazottja.

Edit néni csoportjába, a Napsugár csoportba 27 gyermek jár, akikre kicsit sajátjaként is tekint. Éppen ezért leírhatatlan érzés, hogy az elmúlt négy évtizedben generációkat nevelhetett fel, köztük olyan hajdani apróságokkal, aki később saját gyermeküket bízták rá – mondta Dér Edit. Mint az év óvónénije fogalmazott, ez a legszebb hivatás amit csak elképzelhet, hiszen itt adhatja és itt is kapja az ember a legtöbb önzetlen szeretetet.