8240. február 19, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Döntöttek a kulturális- és sportegyesületek támogatásairól


2017. április 3.
szerző: SH

testuleti

Mint minden év elején, Siklós Város Képviselő-testülete idén is döntött a kulturális- és sportegyesületek támogatásáról. A város ez évi költségvetésében 13 millió forintot különítettek el a célra, melynek felhasználásáról a legutóbbi ülésen határoztak.

A költségvetésben a kulturális tevékenységek támogatására legfeljebb 2 millió forint állt rendelkezésre. A Fontos Vagy Nekünk Egyesület formailag hibás kérelmet nyújtott be, így az ő pályázatuk elutasításra került. A támogatott egyesületek közül a

      Siklósi Vár- és Múzeumbaráti Kör 155 ezer forint,

      Siklósi Szalon Alapítvány 200 ezer forint,

      Kanizsai Dorottya Fúvószenekari Egyesület 800 ezer forint,

forintot kapott, míg a tiszteletdíjak megjelölése miatt szintén formai hibát ejtő, de nagy múltú Siklósi DOLCE Hegedű Egyesület és a Tenkes Vegyeskar méltányossági alapon újra beadhatták kérelmeiket; ennek köszönhetően 300 ezer és 545 ezer  forint támogatást nyertek.

A sportcélú egyesületek támogatására 11 millió forint állt rendelkezésre, a beérkezett igények ezt másfélszeresen haladták meg. A Siklósi Hagyományőrző Egyesület, a Tenkes Mountain Bike Egyesület valamint az Apró Paták Lovasport Egyesület sajnos formailag hibás kérelmet nyújtott be, így az ő pályázatuk elutasításra került. A Jogi- és Ügyrendi Bizottság javaslata alapján a

      Siklósi Futball Club 4,1 millió forint,

      MK Pelikán- Siklós KC 4,1 millió forint,

      Siklós SE 1,6 millió forint,

      Damashi Küzdősport Egyesület 700 ezer forint,

      Siklósi Sakk Kör 100 ezer forint,

      Tenkes Természetbarát Egyesület 200 ezer forint,

      Tenkes Lovas Sport Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület 200 ezer forint

támogatásban részesült. Az egyesületek az általuk szervezett és lebonyolított versenyekre, rendezvényekre valamint működésükre fordíthatják az elnyert összegeket.