2019. augusztus 18, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Döntöttek az út- és járdafelújítások következő üteméről


Régió - 2018. december 7.
szerző: SH

illusztráció
illusztráció

A máriagyűdi idősek otthonának eladása is lehetővé teszi azt az önerőből megvalósuló út- és járdafelújítást, melyről legutóbbi ülésén egyhangúlag döntött a város képviselő-testülete.

A következő időszakban teljes szélességben új burkolatot kap a Táncsics utca, a rendőrség körüli és a katolikus templom előtti utak, valamint a Kálvin utcában az új járda és út mellett a vízi közművek cseréje is megtörténik. A Harkányi úton is új burkolat lesz a belvárostól egészen a Tescoig, rendbe teszik a Vajda János teret és a Magyar utcát, majd Máriagyűdön az Arany János utcában is új járda készül. Összesen 16 új parkolót építenek a piac tere mellett.

Az összesen 288 millió forintnyi munkálat közbeszerzéseit január utolsó napjáig írják ki.

A korábban Strabag által elnyert munkálatok sorából több munka a tavaszi hónapokban folytatódik. Ilyen a Vujicsics utca teljes felújítása, a Szabadság utca új útfelülete és a vízvezetékek cseréje, valamint a Dózsa György utca felújítása a Rákóczi utcai kereszteződésétől kezdődően. Szintén kedvezőbb időjárásra kell várni a körforgalom melletti, áruházakig húzódó utak felújításához is.