2019. április 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Dráva fogságából mentették ki a családot


2018. július 19.
szerző: SH

sodras

Fürdeni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyermeket elsodort a víz, többen pedig egy kőgáton és egy szigeten rekedtek. A családot tűzoltók és rendőrök mentették ki.

Szerda délután negyed négykor telefonált a rendőrségre egy horgász, hogy a Dráván, Felsőszentmárton magasságában egy nő és egy gyermek egy kőgáton rekedt. A rendőrség ügyeletese két hajót indított útnak, egyet siklósi rendőrökkel Drávaszabolcsról, a másikat pedig a szomszédos Somogy megyéből. Mint kiderült, nem csak egy nő és egy gyermek rekedt a kőgáton, hanem egy 12 éves fiút is elsodort a víz, azonban sikerült megkapaszkodnia egy ágban, illetve további három fiatal egy szigeten rostokol.

A helyszínre elsőként a Sellyei Rendőrőrs két körzeti megbízottja ért, akik szóval tartották a vízben rekedt 12 éves fiút, míg a másik megkereste a közelben lévő csónak tulajdonosát. Ő motor felszerelését követően két sellyei tűzoltóval vízre szállt, majd közösen kimentették a gyermeket a vízből, akit a partot érést követően átadtak a mentősöknek. Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten várakozó 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra.

Az eset során senki sem sérült meg.