2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Drog és gondosan vezetett nyilvántartás került elő a házkutatáson – heten buktak Baranyában


2017. december 30.
szerző: SH

illusztráció
illusztráció

Összesen hét gyanúsított ellen javasol vádemelést a Pécsi Rendőrkapitányság, miután ez év áprilisában egy pécsi családi házban tartott házkutatás kapcsán új pszichoaktív anyagokra bukkantak a nyomozók.

A március 26-i házkutatást azért rendelték el, mert felmerült a gyanúja annak, hogy az ott lakó férfi és nő kábítószerrel kereskedik. A házkutatás során a rendőrök egy növényi morzsalékot tartalmazó kisméretű ládát, egy henger alakú növényi származékot tartalmazó növényőrlőt, valamint több papírdarabot foglaltak le, amelyeken nevek, összegek és telefonszámok szerepeltek – közölte a rendőrség.

Az ügyben a házban lakó férfin és nőn kívül további öt férfit is elfogtak a ház közelében, akik közül kettőnél a ruházatuk átvizsgálása során alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak. A velük szemben alkalmazott vizeletminta-vétel egy kivételével THC-ra pozitív értéket mutatott.

Az igazságügyi vegyészszakértő szakvéleményében megállapította, hogy a két férfitól lefoglalt csomagok új pszichoaktív anyagok voltak, valamint a házban lefoglalt növényőrlőn, illetve faládán kannabisz és THC anyagmaradványok voltak – írták a közleményben.

A 28 éves pécsi nő ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt, míg a hat férfi ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság. A nyomozást a napokban lezárták, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.