2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Durva esőzésre figyelmeztetnek


2018. május 9.
szerző: SH

var-felhok

A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt Baranya mellett Budapestre és több megyére is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Baranya mellett Budapest, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetéseket.

A hőmérséklet szerda délután  28, késő este 21 Celsius-fok között alakul. Csütörtökön a minimumhőmérséklet 16, a maximumhőmérséklet 28 fok között várható.

Szerdán a legnagyobb eséllyel és számban délután várhatók zivatarok. A délnyugati határvidéken minimális eséllyel lehet zivatar, másutt szórványosan előfordulhat. Csütörtökön ismét szórványosan – a legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, az ország északkeleti harmadán kevésbé – várható csapadék.

A zivatarokat erős vagy viharos széllökés, intenzív zápor és jégeső kísérheti. Néhol felhőszakadás is várható, amelynek során rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső hullhat le. Egy-egy heves zivatar is lehet, amelyhez kis eséllyel óránkénti 80 kilométeresnél erősebb szélroham és nagyobb méretű – 2 centiméternél nagyobb – jég társulhat.