2019. március 27, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

EDEN – Magyarország legígéretesebb turisztikai kulturális úti célja lett Siklós


2017. szeptember 15.
szerző: SH

edenatado

Az EDEN projekt mai zárókonferenciáján a Vigadóban hirdették ki Magyarország legígéretesebb kulturális úti célját. Ez első helyen ketten osztoztak, Pécs-Siklós-Szigetvár és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Középkori templomok útjai.

Az Európai Bizottság 2017-ben már tizenegyedik alkalommal írt ki pályázatot a European Destinations of Excellence (EDEN) azaz a Kiváló Európai Desztinációk témában. A pályázat keretében megvalósítandó projekt célja, hogy felhívja a figyelmet az európai úti célok értékeire, sokszínűségére, továbbá, hogy a turisztikai fejlesztéseiket a fenntarthatóság elvei mentén végző térségek promócióját támogassa.

A régió részéről a termékmenedzsment, infrastruktúra és szervezeti háttér illetve partnerség – mint szakmai követelményeket is taglaló pályázatot az Irány Pécs Nonprofit Kft. készítette el és adta be, Siklós és Szigetvár társpályázói részvétellel, Kultúr(k)aland címmel – tájékoztatta lapunkat Balázsné Kréth Ibolya, a polgármesteri kabinet vezetője.

A zárókonferencián az öt résztvevő – Gyula, Tündérmező, Székesfehérvár és Veszprém térsége mellett Pécs és Siklós – prezentáción mutatta be pályázati anyagát, melyet Siklós esetében Kincses Márk, a pályázó Siklósi Turisztikai Egyesület szakmai vezetője tartott és Szentgyörgyváry Péter várkapitány invitálása zárt.

A többlépcsős szakmai értékelés az öt pályázó közül régiónkat és a Tündérmező öröksége – Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken című desztinációt hozta ki győztesként.

A fődíj, a kétmillió forintos marektingtámogatás mellett a nyertesek és résztvevő desztinációk számára a Magyar Turisztikai Ügynökség többszintű promóciós együttműködését biztosít és elismerő oklevelet adott át.