2020. április 1, szerda

Egész várost átölelő adventi hangulatra készül Siklós


Helyi hírek - 2019. november 22.
szerző: SH

karacsonyilampas

Számos formában jelenik meg idén az adventi hangulat Siklóson. A vár mellett a belvárosban is programok, rendezvények teszik színessé a legszentebb ünnep időszakát, de megannyi intézmény szerepvállalásával rászoruló családokért is összefognak a helyi egyesületek.

A város karácsonyfájának felállításával kezdődik meg az adventi időszak, melyet Siklós önkormányzata – ízlésvilágának megfelelően – szeretne városi szintre emelni. A felkérésnek eleget téve ebben komoly szerepet vállal a Siklósi Turisztikai Egyesület is, aki a város karácsonyfája köré igazi adventi hangulatot varázsol.

Idén mindenki azon dolgozik, hogy igazi karácsonyi hangulat legyen a városban, ami a programok, rendezvények mellett a kültéri elemekben, dekorációkban is vissza fog köszönni – mondta Mojzes Tamás. A város alpolgármestere hozzátette, a kerekasztalbeszélgetés során kialakult intézményi összefogás a polgármester elvárásai szerint indult útjára, a civileket és nemzetiségi szereplőket is megmozgató elemeit az önkormányzat koordinálja.

Intézményeket lettek megszólítva abban a cipősdoboz akcióban, mellyel a rászorulók számára indult jótékonysági gyűjtés – ismertette Halasi Andrea. A Siklósi Turisztikai Egyesület elnöke az óvodákat, iskolákat, hivatalokat és a hatóságokat is megmozdító kezdeményezésre mutatva kiemelte, annak rászorulókhoz való eljuttatásában komoly feladatot vállalt a Családsegítő központ és a Várunkért és Városunkért egyesület is.

A kavalkád kezdete december elsején, az ünnep első vasárnapján lesz. A Posta parkban 16 órától a református lelkész és a katolikus plébános nyitja meg az adventi időszakot, melyet az egyházi és felekezeti iskolák műsora követ.

Az ünnepi hétvégéken ezt követően két helyszínen igyekeznek folyamatos programokról és meghitt hangulatról gondoskodni. A helyi iskolák péntekenként 17 órától adnak egyórás műsort a szökőkút mellett felállított karácsonyfa szomszédságában, míg az adventi hétvégék többi napján a Posta parkban forralt bortól a kézművességig számos dolgot felsorakoztató vásárt tartanak.

A december 15-én várban megrendezésre kerülő eseményekkel kapcsolatban Halasi Andrea kiemelte, a vár a gyermekektől idős korig igyekszik megszólítani a közönségét, de ezen felül is minden hétvégén – bejglikóstolótól a szappanfüzér készítésen át a legkülönbözőbb kézműves tevékenységig – várják rendezvényekkel a vendégeket.