2019. március 27, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Égipostán jött a spangli Szerbiából


2018. szeptember 2.
szerző: SH

fotó: rendőrség
fotó: rendőrség

Harminchat millió forint értékű füvet reptetett Szerbiából Csongrád megyébe M. Zsolt a motoros siklóernyőjével. A technika kifogott rajta, mert egy hőkamerán a zsaruk az egész mutatványt végignézték.

A kiszombori határrendészeti kirendeltség munkatársa egy hőkamerán vette észre csütörtök este, hogy egy motoros siklóernyő közeledik Szerbia irányából és leszáll a szántóföldön. Mire a járőr kiért, azt is végignézhette, hogy a gépből kiszálló ember a járművet a szántó melletti erdőbe tolja, majd kis időre a fák közé bújik.

A rendőrnek Zsolt azt mondta, hogy műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre, a lábát fájlalta, így a mentők a szegedi kórházba vitték.

A rendőrök az erdőben a fák tövében ezután megtalálták a sporttáskát, amelyben 17 csomagban 18 kilogrammnyi kannabiszt találtak, amit a rendőrök megítélése szerint 36,2 millió forintért lehet eladni az utcán.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai M. Zsoltot gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – közölte a rendőrség. A 49 éves szegedi férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer birtoklás bűntett miatt indítottak eljárást.