2020. június 5, péntek

Egy hónapig élt a hullával a gyilkos


Baranya - 2019. április 2.
szerző: SH

A lakás és a letakart holttest. Fotó: ügyészség
A lakás és a letakart holttest. Fotó: ügyészség

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki miután megölte lakótársát, az úszómedencébe csavart és szőnyeggel letakart hullával egy hónapig élt együtt.

A vádlott és a sértett régi ismerősök voltak, akik Pécsen, egy négy lakásból álló ingatlanban laktak. A négy lakás közül kettő a sértett tulajdonában volt, az egyiket ő használta, míg a másikat a vádlott szívességi használóként – részletezte az ügyészség.

A gyilkos és áldozata jó kapcsolatban voltak, a sértett állandó, illetve alkalmi munkából származó bevételeiből fedezték kiadásaikat, a háztartást a vádlott vezette. Közösen rendszeresen fogyasztottak alkoholt, melynek során többször leittasodtak.

Október végén a két férfi a közösen használt lakásban tartózkodott, itt ittas állapotban szóváltásba keveredtek, mely kölcsönös tettlegességgé fajult. Ennek során a vádlott a sértettet közepes erővel állon ütötte, majd a kezében lévő késsel, nagy erővel mellkason szúrta. A sértett a szúrás következtében egyensúlyát vesztette, majd arccal a padlóra zuhant.

Ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet a késsel a hátán is nagy erővel megszúrta. A sértett a szúrások következtében elhunyt.

A vádlott az elkövetés után két nappal az általa használt lakás szobájában a holttestet egy leeresztett műanyag úszómedencébe tekerte, majd a hullával egy lakásban lakott. 2018. november közepén egy szőnyeget is rátett az erősen oszló holttestet rejtő műanyag úszómedencére és köré mosószert szórt. A vádlott célja az volt, hogy a későbbiekben a holttestet a ház mögötti mocsaras területen elrejti.

Időközben a sértett és a vádlott közös ismerősei többször érdeklődtek a sértett holléte felől, melyre az elkövető minden esetben kitérő válaszokat adott.

2018. november végén a vádlottat meglátogatta egy ismerőse a lakásban, ahol az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt a későbbiekben bejelentést tett a rendőrségen.

Ezt követően a lakásban tartott házkutatás során találták meg az elhunyt sértettet a rendőrök.