2020. december 2, szerda

Egyedülálló telephellyel kerül egyenesbe a kutyák kérdése


Helyi hírek - 2019. február 14.
szerző: SH

kutyamosoly

Évek óta húzódó probléma a kötelező gyepmesteri feladatok ellátása. A tárgyi feltételek megléte körvonalazódni látszik, így a régióban egyedülálló megoldás jelentkezhet a kóbor kutyák elhelyezésére.

Jelenleg a Tenkesalja Állatvédő Egyesület fogadja a kóbor kutyákat, és igyekezetük szerint próbálják kihelyezni őket leendő gazdáikhoz. A rendelkezésükre bocsátott külterületi telephely azonban nem felel meg minden szempontból a gyepmesteri feladatokra.

A szigorú előírásoknak megfelelő telephely kialakítására alapvetően háromféle megoldás mutatkozott. A legköltségesebb, a 12,5 millió forintot igénylő téglaépület építése volt, míg a meglévő épület átalakítása közel 8 millióba került volna. A jogi, valamint a Pénzügyi-gazdasági és Településüzemeltetési Bizottságot is megjárt kérdésben a város képviselő-testülete a 8,5 millió forintot igénylő megoldás mellett döntött, mely szerint egy előre gyártott konténeres kialakítású telephelyet alakítanak ki. További 800 ezer forintért eszközöket is vásárolnak majd a feladathoz, melyhez a telephelyet kiemelt fejlesztési területté is nyilvánították.