2081. május 22, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Egyenlegét is lekérheti az ügyfélkapus regisztrációval


Régió - 2018. október 10.
szerző: HH

szamitogepezono

Most már nem csak ügyet indítani tudnak az ügyfélkapuval illetve cégkapuval rendelkező adózók, hanem egyenlegüket is lekérdezhetik ügyfélkapus regisztrációval – hívja fel a figyelmet a siklósi önkormányzat Adóügyi Csoportja.

A vállalkozók és az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek soron kívül le tudják kérdezni aktuális adóügyi egyenlegüket, így naprakész információt kaphatnak elmaradásuk vagy túlfizetésük mértékéről. A szolgáltatást már használók számára a lehetőség az Önkormányzati portál menüpontjai alatt érhető el.

Magánszemélyeknek is célszerű elvégezni az ügyfélkapus regisztrációt, hiszen számos olyan ügyet elintézhet, amit csak személyesen tehetne meg. A magyar kormány elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszerén keresztül hatóságokkal léphet kapcsolatba a felhasználó, iratokat adhat be illetve ügyeket indíthat. Az internet segítségével az adóbevallást, az okmányokkal kapcsolatos ügyintézést, adatszolgáltatások letiltását vagy a felvételi eljárásokat is gyorsíthatja, de lehetőség van például annak feltérképezésére is, mikor, milyen egészségügyi szolgáltatásokat vett igénybe, vagy munkaáltatója fizeti-e utána a TB-t.