1426. december 10, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Egyetemi docensek, tudományos munkatársak tartottak előadást


2017. november 11.
szerző: SH

tancsicspalyaorintacio

A pályaválasztás nem egyszerű, viszont rendkívül fontos a diákok számára. Az intézmény vezetése – a továbbtanulási szándék megerősítése érdekében – pályaorientációs napot szervezett a siklósi gimnazistáknak.

A tanulók csütörtökön reggel, a sportcsarnokban hallgatták meg dr. Pirisi Gábor, a PTE Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszék adjunktusának általános tájékoztatóját.

A nap további részében interaktív foglalkozások keretében, kisebb csoportokban kaptak hasznos információkat a megújuló erőforrások jelenéről és jövőjéről, dr. Gyuricza László egyetemi docens pedig a Turizmus Tanszék képviseletében tartott előadást Madagaszkár, a 8. kontinens címmel.

Sok érdekes és hasznos gondolatot osztott meg a hallgatósággal Földrajz a mindennapokban témakörben dr. Pirkhoffer Ervin egyetemi docens, Farics Éva tudományos segédmunkatárs pedig a Földtani és Meteorológiai Tanszék munkájáról és kutatásairól beszélt.

A diákok érdeklődve hallgatták dr. Jónás-Berki Mónika adjunktus, Az első felszállástól a Superjumboig, a luxustól a fapados szolgáltatásokig című prezentációját is.

A siklósi kötődésű dr. Czigány Szabolcs, a Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék docense és tanszékvezetője, Siklóstól Amerikáig (+ egy kicsit tovább) címet adta előadásának.

A program végén a gimnazisták totót töltöttek, melyben a nap folyamán elhangzottakkal kapcsolatban adhatták meg helyes válaszaikat. A legjobb eredmény és a vele járó jutalom birtokosa a 10/a osztály lett.

A Pályaorientációs napnak folytatása lesz helyben is, sőt hamarosan látogatást tesznek a PTE képzései iránt érdeklődők az intézménybe is, de a gimnázium programtervében emellett is több pályaválasztási kiállítás és börze is szerepel.