2019. június 25, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Egymást lőtték halomra a rendőrök


Nagyvilág - 2016. december 4.
szerző: SH/MTI

illusztráció
illusztráció

Öt rendőr vesztette életét vasárnap hajnalban egy Kijev mellett faluban, amikor a két csapat tévedésből egymásra nyitott tüzet egy megfigyelés szomszédjában megszólaló riasztó miatt. Míg egymást lőtték, a betörők leléptek.

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Faceookon számolt be a tragikus eset részleteiről. A rendőrség egy speciális egysége nyomozást folytatott egy bűnbanda ellen, akik Kijevben és a főváros környékén törtek be otthonokba. Azt az értesülést kapták, hogy a Kijev megyei Knyazsicsi településen készülnek kifosztani egy lakóházat.

A rendőrcsapat felderítői egy épülő házban rejtőztek el, hogy onnan figyeljék a betörést, és tettek érhessék a bandát. A szomszédos háznak viszont megszólalt a riasztója, amire kiérkeztek a rendőrség őrzővédelmi szolgálatának emberei. Utóbbiak a felderítő rendőröket vélték betörőknek, és őrizetbe vették őket. A bűnbanda elfogására készülő egység távolabb tagjai viszont azt gondolták, hogy a bűnözők fogták el a társaikat, és megindították az elfogó műveletet. Ekkor tűzharc bontakozott ki a két rendőrcsapat között aminek következtében öten, ketten az őrzővédők, hárman pedig a betörőkre vadászó rendőrök közül életüket vesztették.

A betörőknek a rendőrök közötti lövöldözés közben sikerült kereket oldaniuk, de menekülés közben a hatóságok elfogták őket. A rendőrök halála miatt az illetékes ügyészség vizsgálatot indított.