2779. szeptember 19, szerda

Egyre több a baleset – kilencen haltak meg hétvégén az ország útjain


Itthon - 2020. szeptember 7.
szerző: SH

Halálos baleset Nyársapát közelében - fotó: Mihádák Zoltán
Halálos baleset Nyársapát közelében - fotó: Mihádák Zoltán

Hétvégén legalább 163 sérüléssel járó balesetnél voltak kénytelen intézkedni a rendőrök, melyekben 8 baleset során 9 ember vesztette életét. 

Két ember – egy 7 éves fiú és egy 28 éves nő – a helyszínen meghalt és többen megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely péntek reggel történt Nyársapátnál, ahol egy buszmegállóba csapódott kisbusz elsodort hat embert.

Péntek kora délután az Üllői út kispesti részén, az egykori Europarktól nem messze egy személyautó és egy motoros ütközött. A motoros a helyszínen meghalt.

Halálos baleset történt délután a 4-es számú főúton Fényeslitkénél is, ahol két személygépkocsi ütközött. A baleset következtében két személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Péntek délután halálos baleset történt az M4-es autóúton, a Pest megyei Monorierdő közelében, amikor egy autó lassított, a mögötte érkező ezt csak későn vette észre és belerohant. Az egyik autó vezetőjét, egy 73 éves férfit már nem tudtak megmenteni.

Szombat hajnalban menetrend szerinti autóbusz gázolt halálra egy 81 éves kerékpárost Kiskunlacházán. Az utasokat nem szállító busz 46 éves sofőrje részeg volt.

Szombat délután egy személygépkocsi letért az útról és egy fának csapódott Kiskunmajsa közelében. A Ford Fiesta sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, utasa súlyosan megsérült.

Vasárnap délelőtt a fővárosból Sopronba tartó Tűztorony IC ütött el egy embert Tatabányán.

Parkolóból kihajtó autónak csapódott egy motoros vasárnap délután Aszófő és Tihany között, a 31 éves rákóczifalvai motoros életét veszítette.