2020. december 2, szerda

Együttműködik a város és az egyetem


Régió - 2020. január 31.
szerző: SH

pte-riegl-jenei-1

A kkv-k és turizmus fejlesztését érintő együttműködésről tárgyalt Riegl Gábor és Jenei Zoltán, a Pécsit Tudományegyetem (PTE) kancellárja. Az egyeztetések szerint a város fejlesztési elképzeléseinek kidolgozásában a műszaki, művészeti valamint a közgazdasági karral való együttműködés szolgáltathat komoly hátteret.

Mint Siklós polgármestere ismertette, az egyetem több karát készülnek bevonni a siklósi fejlesztésekbe oly módon, hogy a következő programokban – az eddig megszokottaktól eltérően – a hallgatók ötletpályázatai is szolgáltatnának szakmai alapot. A polgármester jelezte, a kezdeményezéssel a fiatalok tudására lennének kíváncsiak, melyekből a jó ötleteket akár megvásárolva is hasznosíthatna a város.

Mint a műszaki területre mutatva részletezte, előnyös, ha nem egyetlen adott tervező ötletei alapján indul el a munka, hanem koncepcionális szinten több forrásból állhat össze egy terv. A közterület-felújítások és infrastrukturális fejlesztések sorában akár a zöldfelületek megújítása, új közlekedési csomópont kialakítására vagy építészeti koncepciók kidolgozására is gondolhatunk – mondta Riegl Gábor. Hozzátette: az ötlet szinten megjelenő közös munka első egyeztetései elkezdődtek, az együttműködés pontos területei, részletei a közeljövőben körvonalazódnak majd.