2018. július 23, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Éjszaka költözik a cirkusz, ma még megnézheti!


2017. augusztus 26.
szerző: SH

cirkusz-1

Szombaton még két előadást tart a két napja Siklóson táborozó Pickard Cirkusz. A vándortársulat előadásának flitteres, színes világát idomított teve, törpekecskék, pónilovak, galambok is tarkítják a megszokott számok mellett.

A francia gyökerekkel rendelkező család már 1708-ból is jegyez olyan írásos emlékeket, mely szerint artistaként tevékenykedtek. A cirkusz évszázados fennállása után az 1950-es államosításnak esett áldozatul, tagjai vendégszerepléssel, egyéb szórakoztatással foglalkoztak, miközben fenntartották családi hagyományaikat.

2003-ban az akkor 88. éves családfő kívánságára újra megalakult a Picard Cirkusz, melynek nyolcadik generációja szombaton 15 és 18 órától még két előadással várja nagyérdeműt a Tesco melletti területen, majd éjjel szedik is a sátorfájukat.

A ponyvák alatt megtudtuk: a cirkuszban egyre kevesebb állattal találkozni, melynek oka nem más, mint az állatvédők sokszor ostoba tevékenysége, mellyel önjelölt aktivistái újabb és újabb mondva csinált jótettet hajtanak végre az egyébként jó módban élő állatok sorsa megváltoztatása érdekében.

cirkusz-15

 

cirkusz-8

cirkusz-7

cirkusz-6

cirkusz-5

cirkusz-4

cirkusz-3

cirkusz-2

cirkusz-18

cirkusz-17

cirkusz-16

cirkusz-14

cirkusz-13

cirkusz-12

cirkusz-11

cirkusz-10

cirkusz-1

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.