2019. június 27, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Életfogytiglan a túronyi fejszés gyilkosnak: 25 év múlva szabadulhat


Baranya - 2019. január 10.
szerző: SH/MTI

Ebben a házban történt a brutális gyilkosság.
Ebben a házban történt a brutális gyilkosság.

Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte kedden a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2016-ban fejszével megölte szomszédját Túronyban.

Az évek óta Túronyban lakó K- Zsolt többször segített a szomszédjában élő 81 éves német férfinak a ház körüli munkákban. 2016 májusában azonban részegen elhatározta, hogy a szomszédjától műszaki cikkeket lop el, ezért fejszével a kezében bement az udvarába. Az idős férfit a lakásában kétszer fejbe ütötte a szerszámmal, majd amikor elesett, még két-három ütést mért rá. Az öreg azonnal szörnyethalt. A vádlott a házból mintegy 30 ezer forintnyi értéket vitt el. Másnap visszatért a helyszínre a nyomokat eltüntetni, de a holttestet később megtalálták.

A táblabíróság közleménye szerint korábban első fokon a Pécsi Törvényszék a vádlottat nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében találta bűnösnek, amiért életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélőtábla a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi idejét 30 évről 25 évre módosította, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta, amely így jogerős.