1619. december 10, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Elfogadták a kérelmet, kiegyenesedhet a hullámvasút


2017. szeptember 6.
szerző: SH

tablak-felszabadulas

Elfogadta a kormány Siklós hitelkérelmét – közölte lapunkkal dr. Marenics János polgármester. A Felszabadulás utca hullámvasút néven elhíresült és utolsó pillanatait élő útszakasza mellett egy környező rész is megújul.

A 350 millió forintos hitel felvételéről közel egy éve döntött a város képviselő-testülete, miután világossá vált, hogy a régió központi, legforgalmasabb és állapotát tekintve talán végső stádiumát élő szakasza saját erőből nem újítható fel.

A polgármester a kölcsönnel kapcsolatban emlékeztet: a bankok megversenyeztetésének eredménye vállalható és kigazdálkodható kondíciókat hozott. mint mondta, külön öröm számára, hogy a kormány is belátta, nem maradhat ilyen állapotában Siklós belvárosa.

Az előre láthatóan két ütemben zajló munkálatok időrendiségéről még korai beszélni, tekintettel arra, hogy a kivitelező kiválasztása és a közelgő tél is befolyással van rá. A Felszabadulás utca szakaszának rekonstrukciója után a rácsatlakozó és nagy forgalmú Ady Endre utca is új burkolatot kap.