1936. május 22, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Elismeréseket vehettek át, magyar bajnoki pontokat szereztek a siklósi cselgáncsosok


Sport - 2018. április 16.
szerző: SH

fotó: Magyarfalvi Erika
fotó: Magyarfalvi Erika

Eseménydús hónapot zártak a siklósi judosok. Barcson régiós elismeréseket vehettek át cselgáncsosaink, korábban pedig magyar bajnokságon lépett tatamira Szigetvári Szabolcs.

Március 24-én Kecskeméten rendezték meg az idei felnőtt magyar bajnokságot, ahol egyesületünket Szigetvári Szabolcs képviselte. Szabolcs első küzdelmét rögtön a későbbi bajnok, VB ezüstérmes Tóth Krisztiánnal vívhatta, majd a folytatásban a harmadik helyért küzdhetett és végül a pontszerző ötödik helyen zárta a versenyt.

A siklósi cselgáncsosok április 7-én 14 versenyzővel vettek részt a barcsi Dél-dunántúli Regionális Judo Versenyen. A verseny célja versenytapasztalatok szerzése a régiós és kezdő judokák részére. A verseny megnyitóját követően hagyományosan átadásra kerültek a régiós elismerések, melyet a szakosztályból az idei évben Szász Dávid vehetett át. Régiós elismerésben részesült bírónk, Császár Gergely is 2017-ben elért év bírója címéért. A versenyen judokáink tíz érmet és két hetedik helyezést szereztek.

 

Eredmények:

Farkas Miklós -22 kg III.
Farkas Ádám -28 kg II.
Riegl Mia +41 kg III.

 

Diák C korcsoport:

Kalmár Léna Luca -27 kg II.
Daka Petra -36 kg I.
Tomkó Barnabás -33 kg II.
Kun Marcell -50 kg I.

 

Diák B korcsoport:

Tóth Olivér – 38 kg helyezetlen

 

Diák A korcsoport:

Farkas Barnabás -32 kg II.
Szöllősi Dominik -35 kg VII.

 

Serdülő korcsoport:

Szász Hanna -52 kg I.
Molnár Ajsa -48 kg II.
Szász Dávid -45 kg VII.
Jovánovics Ákos -50 kg helyezetlen.

 

Judokáink sikereit segíti az EMMI Nemzeti Együttműködési Alapjától kapott működési támogatás. A szakosztály most az április 28-29-én esedékes Budapest- kupára készül.