2019. április 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Elloptak egy láncfűrészt, majd visszamentek még egyért


2018. július 17.
szerző: SH

lancfuresz

Tavaly év végén két alkalommal is betörtek Gilvánfán egy házba, ahonnan láncfűrészeket loptak el. A november 1. és december 15. közötti lopások miatt a Siklósi Rendőrkapitányság horgára július 1-én akadt egy 20 éves gilvánfai férfi és egy 29 éves nő.

A tolvajok lefeszítették a lakatot egy gilvánfai ház ajtajáról, majd onnan alkalmanként egy-egy láncfűrészt loptak el. A rendőrök június 14-én akadtak rá a tolvajokra, akik gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték a bűncselekményt.

 

Briliáns nyomozás, vagy hálóba úszott hal?

Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, arról nem adnak tájékoztatást, miként lett meg fél év távlatából a két tolvaj, így nem tudni, hogy egy erdőszéli igazoltatás során akadt-e horogra a keresett sorozatszámú fűrész, esetleg rosszakaró súgott, vagy csak egy ártalmatlannak induló blöff hatására szólta el magát valaki. Az sem példa nélküli, hogy hasonló betörés vagy más bűncselekmény gyanújával meghallgatott személy ismeri el korábbi tettét, vagy egy ártalmatlannak induló házkutatás során kerül elő a pihentetett szajré.

A rendőrség a nyomozáson nem sokat rugózott, figyelemre méltó gyorsasággal lezárta a sztorit és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.