2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Előrehozott választásokról indulnak tárgyalások


2018. március 13.
szerző: SH

szlovakparlament

A kormánykörökig érő újságírógyilkosság miatt kialakult belpolitikai válság kapcsán a Most-Híd kilép a kormánykoalícióból és tárgyalások kezdődhetnek az előrehozott választásokról Szlovákiában.

Február végén lakásukban meggyilkolták Ján Kuciakot és élettársát. Az újságíró korrupciós ügyekkel foglalkozott, az eset kapcsán azóta lemondott a belügyminiszter és az államfő is bejelentette egy előrehozott választás támogatását, miután több tízezren vonultak utcára Robert Fico miniszterelnök távozását követelve.

A 150 fős parlamentnek 78 koalíciós tagja van. Fico elutasította ugyan az előrehozott választásokat, de ha a Most-Híd meg tud egyezni a Szlovák Nemzeti Párttal, a koalíciós többségét már eleve elvesztett parlamentnek nem marad más választása, ki kell írnia a voksolást.

Orbán Viktor szerint Soros György tehet az egészről, mert meg akarja buktatni azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak. A milliárdos mellett a külföldi magyarok és megannyi szervezet is felháborodott kijelentésein.