2019. június 27, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Első alkalommal adták át az Év Siklósi Sportolója díjat


Életmód - 2018. december 20.
szerző: SH

afentalerdij18

Afentaler Sára vehette át a város képviselő-testülete által első alkalommal adományozott Év Siklósi Sportolója díjat. A városi kitüntetések átadásának csütörtök esti ünnepélyes gálaműsorán a díjat Sára távollétében édesanyja vette át.

Afentaler Sára a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskolában kezdte tanulmányait, ahol rendkívül szorgalmas, céltudatos gyerek volt már első osztálytól kezdve. Munkáját kitartás, pontosság és céltudatosság jellemezte. Az iskolai munka mellett edzésre járt és számtalan meccsen bizonyította rátermettségét. Mindig lelkesen és örömmel vett részt az edzőtáborokon, pedig tudta, hogy amíg ő keményen edz, a barátai éppen a vakációjukat töltik.

Már kiskorában kiderült, hogy szorgalma mellé páratlan tehetség is párosult, és ennek a kombinációnak köszönhetően került a 7. osztály után a Győri ETO KC egyesületébe, ami minden kézilabda iránt érdeklődőnek óriási megtiszteltetés.

Minden kézilabdás álma, hogy egy nemzetközi kupákban szereplő csapat leigazolja. Sára is egy országos és nemzetközi szinten elismert csapat tagja lett. A kézilabdához való töretlen szeretete és kitartása adott neki erőt ahhoz, hogy el tudjon szakadni családjától és barátaitól, hiszen pontosan tudta, hogy az általa választott út milyen küzdelmekkel fog járni. Kitartásának, szorgalmának és tehetségének köszönhetően bekerült az ifjúsági válogatottba is, ahol mindig legjobb tudásához mérten teljesített.

Sára azóta részt vett a Győri Audi ETO csapatával a Bajnokok Ligája elnevezésű európai sorozatban, de azt megelőzően aktív részese volt a European Youth Olympic Festival-nak, amit a magyar válogatottal megnyertek, az Ifjúsági Európa Bajnokságról bronzéremmel tért haza, az iskolai világbajnokságon pedig első helyezést ért el. Az előbbi eredmények csak kiragadott példák a sportpályafutásából, aminek még az elején tart.

A díjat Virág László bizottsági elnök és Mojzes Tamás képviselő adta át édesanyjának, aki Sára háláját tolmácsolta.