2020. április 2, csütörtök

Elszállították a kelebiai határnál várakozó menekülteket


Nagyvilág - 2020. február 7.
szerző: SH

Fotó: Molnár Edvárd, MTI
Fotó: Molnár Edvárd, MTI

A belgrádi kormány nem fogja megengedni, hogy a migránsok elrontsák a jószomszédi viszonyt Szerbia és Magyarország között – mondta Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter a kelebiai határátkelőnél, ahol migránsok telepedtek le. Ezt követően az ott várakozó rendőrségi buszok elszállították a menekülteket.

Az állami televízió teljesen elszakadt a realitástól: állítólagos szakértőik megállapították, hogy a gyermekek a színjátékhoz tartoznak, a csoport tagjai drogosok. Helyszíni tudósítójuk pedig arról adott hírt, hogy válsághelyzet van, egyértelmű, hogy szervezett akciók keretében megtámadják a magyar határt.

Mindez ismét hazugságnak bizonyult, ugyanis a migránsok valódi újságíróknak elmondták, egyszerűen csak azért torlódtak fel, mert elterjedt az álhír, hogy Magyarország megnyitotta előttük a határt. Mivel ez nem igaz, valószínűleg más irányba folytatják az útjukat.

A magyar oldalon 50 rendőr sorakozott fel, míg a szerbek részéről alig néhányan vonultak ki. A békés menekült családok éjjel buszra szálltak, és a szerb hatóságok a macedón határhoz szállították őket. A lezárt tompai határátkelőt péntek reggel 7 órakor megnyitották.