2020. július 9, csütörtök

Eltűnt magyarok után kutatnak Mallorcán


Nagyvilág - 2019. október 27.
szerző: KT

mallorcamen

Nagy erőkkel keresnek szerda óta két eltűnt magyar turistát a mallorcai hatóságok – írja a Diario de Mallorca. A helyi lap szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d’Or egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták.

A lap szerint egy magyar testvérpárról van szó. A 18 éves férfit és a 30 éves nőt az után kezdték keresni, hogy bejelentés érkezett a hatóságokhoz, miszerint a viharos időben egy hullám a tengerbe sodort két embert Cala Esmeralda strandjánál. A személyleírások alapján a hatóságok nem tartják kizárhatónak, hogy a magyar turisták voltak, de hivatalosan nem hozták összefüggésbe a két esetet.

A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak, mely következtében legalább ketten meghaltak, hat embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

A kutatást drónok mellett vízi mentők, búvárok, rendőrségi helikopterek és kutyák, a partszakaszon pedig önkéntesek végzik. A lap kitér rá: a holttestek általában 48 órával az elmerülés után felszínre kerülnek, így a kutató és mentő csapatok nem tartják kizártnak, hogy az eltűnt turisták még életben vannak. Azonban ha néhány nap után nem járnak eredménnyel, a keresést abbahagyják.