2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Elvéthetetlen kérdésekkel jön a legújabb nemzeti konzultáció


Itthon - 2018. november 5.
szerző: SH

konzultacio-kerdoiv-gyurt-kozeli

Bármit is fognak az egyértelmű válaszokkal indokolni, sok izgalmat nem rejt, hogy a magyar ember a saját családja vagy az illegális migráció állítólagos elősegítése, esetleg a nyomor közül melyiket fogja választani. 

Aki az Ügyfélkapun nem tiltotta le, hogy ilyen hasznos dolgok miatt felhasználják adatait, hamarosan levelet kap a kormánytól. A válaszokat december 21-ig lehet postai úton vagy interneten beadni, de nem kizárt, hogy megint kitolják, nehogy valaki lemaradjon a lehetőségről. Ezt követően jön az állítólagos összegzés, de valójában még csak az sem számít, hogy igazak lesznek-e a bevallott számok, amiket a milliárdos összeget felemésztő legújabb közlési módszer kapcsán lobogtatnak majd egész biztos, hogy a válaszadók 98 százalékánál is többre hivatkozva. Mire az egyes kérdések és kijelentések miatt ismét jogerős ítéletek születnek, már rendre senki sem figyel az egészre, csupán az üzenet marad a köztudatban: Brüsszel a családokat tiporná sárba.

A kérdőív olyan, többször kifogásolt és a kérdés előtt kijelentett valótlan állítást is tartalmaz, mint az, hogy Brüsszel a népességfogyást akarja a bevándorlással ellensúlyozni, valamint olyan, a közléshez nem is kapcsolódó evidens kérdéseket tesz fel, mint az, hogy a gyermeknek joga van-e anyához és apához.

Az állítások végigolvasása után azoknak a kérdéseknek az eldöntését várják, hogy

      Egyetért-e Ön azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni?

      Egyetért-e Ön azzal, hogy az új családtámogatási programokat a továbbiakban is munkavégzéshez kell kötni?

      Egyetért-e Ön azzal, hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez?

      Egyetért-e Ön azzal, hogy több gyermek vállalása esetén több támogatást kell adni?

      Egyetért-e Ön azzal, hogy a legalább három gyermeket vállaló édesanyáknak kiemelt támogatást kell adni?

      Támogatja-e Ön azt, hogy az állam ismerje el a valódi főállású anyaság intézményét?

      Egyetért-e Ön azzal, hogy a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagok nagyobb támogatást kapjanak?

      Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermekeink szellemi, lelki és fizikai fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak védenie kell?

      Egyetért-e Ön azzal az alapértékkel, miszerint a gyermekeknek joguk van anyához és apához?

      Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermekeiket nevelő családoknak járó költségvetési támogatások kétharmados védelmet kapjanak?

Az egyetlen kérdés az egyik kormányközeli lap által bemutatott kérdőívekkel kapcsolatban már csak az, hogy az összegzésben a magyar ember vajon milyen létező vagy kitalált uniós törekvést, országunk elleni támadást fog elsöprő erővel elutasítani.