2020. július 10, péntek

Elvi támogatásról és beruházási keretről írt az új úszóelnök


Helyi hírek - 2017. november 27.
szerző: SH

uszomedence

A sportmedence koncepciója mindenképpen hasznos lehet a városnak, annak lakosságának és nem utolsó sorban az agglomerációban élő gyermekeknek – jelezte dr. Wladár Sándor abban a levélben, melyben dr. Marenics János gratulációját fogadta.

A Magyar Úszó Szövetség vezetése az elvi támogatást mindenképpen megadja; anyagi hozzájárulást jelenlegi költségvetésünk nem tesz lehetővé, illetve a Magyar Úszó Szövetségnek beruházási keretei nem állnak rendelkezésre harmadik fél részére – szögezi le levelében a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) élén Bienerth Gusztávot váltó új elnök.

Mint írta, információik szerint a kormányzat kiemelt stratégiai sportágnak tekinti az úszást és a korábbinál is nagyobb erőforrások bevonásával kívánja támogatni a Minden gyermek tanuljon meg úszni programot – országos szinten. Mivel ennek részleteit egyelőre nem ismeri, Siklós konkrét elképzelésére 2018 februárjában lenne célszerű visszatérni – közölte a MÚSZ elnök. Dr. Wladár Sándor jelezte azt is, igény esetén akár személyes megbeszélés keretében is adnak szakmai segítséget és tanácsot.

Bienerth júniusban járt Siklóson, amikor delegációját a korábban Budapesten is medence ügyében tárgyaló Mojzes Tamás fogadta. Akkor egy versenymedence körvonalazódó terveivel és a koncepció kialakításával kapcsolatban úgy fogalmazott: a Magyar Úszó Szövetség partnere lesz a siklósi kezdeményezéseknek, hogy minél előbb valósuljon meg az, ami a városban optimális és fenntartható. Az elképzelés kapcsán azóta egy 25 méteres szabadtéri versenymedence látszik reálisan elérhető célnak.