1349. november 16, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Embercsempészt és migránsokat fogtak az autópályán


2017. november 16.
szerző: SH

navellenor

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tettek bejelentést a rendőrségre szerda este 22 óra 40 perckor, hogy az M60-as autópálya Szajki pihenőjében ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit, amelyben 10 illegális migráns tartózkodott.

A Baranya megyei rendőrök megállapították, hogy a 35 éves szerb sofőr jogellenesen akarta külföldre juttatni a migránsokat. A férfiakból álló csoport tagjai pakisztáni állampolgároknak vallották magukat. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni – közölte a rendőrség.

A rendőrök a járművet lefoglalták, a szerb férfit előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A 10 illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.