2021. január 17, vasárnap

Európa-szerte követelik a kormányközei média bocsánatkérését


Nagyvilág - 2020. április 24.
szerző: SH

ujsaglapok

Egyre több szervezet és lap követeli a magyar kormányközeli médiaholdingtól, hogy kérjenek bocsánatot a meghamisított Tusk-fotó miatt.

Az elmúlt napokban több kormányközeli magyar lap is bemutatott egy korábban hamisított második világháborús fotót, melyen Donald Tusk nagyapját a német náci SS alakulat tagjai közé montírozták. A hazugság hamar kiderült, ugyanis a hírhamisítók elvesztek a részletekben, és nem figyeltek a történelmi tények időrendiségére valamint a különböző szervezetek egyenruháira.

A meghamisított, tényében, történelmi hűségében és morálisan is elítélendő kép azt követően jelent meg, hogy az Európai Néppárt elnöke azt mondta egy interjúban a magyar válságkormányzásra mutatva, hogy a történelem során sokszor láthattuk, hogy a politikusok a hatalmuk növelésére törvényeket használnak. Ez Németországban is ismerős. Biztos vagyok abban, hogy Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra. Németországban ez komoly sértésnek számít, az említett Schmidt ugyanis a náci rezsim egyik jogi megalkotója volt.

A magyar kormánypárt egy héttel a kijelentés után nyílt levélben fejezte ki megdöbbenését a párhuzam miatt. A Pesti Srácok közzétette a fotót, amit aztán a holding tagjai egymást szemlézve kezdtek terjeszteni.