2020. január 23, csütörtök

Európának elege van a hazudozásból, egyre többen zárnák ki a Fideszt


Nagyvilág - 2019. március 5.
szerző: SH

brusszel-orbani-hazugsag

Nem tett jót a magyar kormánypárt európai közösség elleni uszítása a megítélésének. Az elmarasztalásokat magyarázó, uniós alapokat és vezetőket sértegető kampányt egyre több vezető ítéli el, kerülgetvén a legszigorúbb, eddig példátlan intézkedést.

Egyre több támogatót talál az a nézet az Európai Néppárton belül, hogy el kell indítani a Fidesz kizárásának folyamatát. Az európai jobboldali pártszövetség vezetőinek egyhangú állásfoglalása szerint hazug és kártékony az a folyamat, amit a magyar kormánypárt folytat, így a Jean-Claude Juncker néppárti bizottsági elnököt becsmérlő plakátáradat is.

Ahhoz, hogy napirendre vegyék a Fidesz kizárását a Néppártból, öt országból hét pártjának javaslata szükséges: ez bőven megvan, jelenleg kilencen látnák szívesebben a gyalázkodó magyarokat a közösségen kívül, miután a görög demokraták is állást foglaltak.

Manfred Weber, az EPP korábban Orbánt támogató csúcsjelöltje úgy fogalmazott, mindezek felett már nem lehet napirendre térni, ezért hamarosan konkrét lépéseket tesznek.