2020. április 1, szerda

Év közepén zebra kerülhet a kórház elé


Helyi hírek - 2019. december 13.
szerző: SH

korhaz-zebra

Zajlik a kórház előtti gyalogátkelőhely tervezése, 2020 közepére fel is festhetik a zebrát. A csütörtök esti közmeghallgatáson elhangzott az is, milyen nehézségekbe ütközik a kialakítása.

Az egyes gyalogátkelőhelyek kialakítását minden esetben összetett tervezés előzi meg, melyet mérnökök végeznek. A munkálatok teljes költsége a terület adottságaitól függően 2 és 10 millió forint között mozog. A város számos pontjáról érkeztek igények zebra felfestésére, ezek között szerepel a kórházzal szembeni útszakasz is, ahol a gyógyszertár, buszmegálló és a parkoló között rendkívül nagy a gyalogosforgalom.

Mint Vörös Tamás, a siklósi önkormányzat Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Osztályának vezetője jelezte, a kórház előtti út nem az önkormányzat kezelésében áll. Meglátása szerint az engedélyek függvényében jövő év közepén készülhet el a kijelölt gyalogátkelőhely.

Takács Krisztina projektmenedzser ismertette: egy gyalogátkelőhely kialakítása hosszadalmas folyamat, mely során olyan előírásoknak kell megfelelni, ami sok egyéb mellett a közelében lévő autókijárókra, kereszteződésekre, buszmegállókra és egyéb műtárgyakra is tekintettel van. Ez esetben egy buszöböl is húzódik a kérdéses területen, melyet arrébb kell helyezni. A kórházzal szembeni gyalogátkelőhely már régebb óta a tervezés folyamatában van, a kivitelezés legkorábban tavasszal kezdődhet el.