8880. március 24, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Évet értékelt Orbán Viktor


2018. február 18.
szerző: SH

Fotó: Máthé Zoltán, MTI
Fotó: Máthé Zoltán, MTI

A bankok és a média döntő többsége is állami kézben van – örvendezett Orbán Viktor évértékelő beszédében. Az örömpropaganda hangzatos és demagóg közhelyei között a miniszterelnök munkáról, hazáról, családról és emelkedő pályákról is beszélt.

A miniszterelnök választás évében egyetlen televíziós vitára sem hajlandó kiállni, döntően migránsozós és európaellenes mondanivalóját egy papírból olvasta be, a közönség a meghatározott pillanatokban tapsolt. Választási győzelmére készül.

Az elmúlt nyolc évre tekintett vissza, amikor azt mondta, soha rosszabbat, kihozták belőle, amit ki lehetett. Jól sikerült ez a nyolc év, jobban, mint ahogy várták. Még közel sem értek a végére, mert 16 év ellenzékiség után csak 12 évet voltak hatalmon.

Mint mondta, cél a kettes termékenységi arányszám, ami 1,23-ről 1,49-re emelkedett. 46 százalékkal több a házasságkötés, de egyik esetben sem közölte, mely időszakot alapul véve.

Beszélt a pártról és az elért sikereikről is. Mint mondta, koalíciós kényszer nélkül kormányozzák az országot. Volt liberálisozás, brüsszelezés amikor leszögezte, a szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek. A magyar emberek azt mondanak amit akarnak, és ez nagy luxus.

Az évértékelőben az ellenzéki pártokat majd európai képviselőket sorba véve gúnyolódott.

Úgy látszik, a katonák  még nem hagyják magukat cenzúrázni  – fogalmazott, amikor arról kezdett beszélni, a NATO szerint állítólag hány ember indul majd Európa felé.

A nyugattal szemben álló nézőpontokról még nem beszélnek nyíltan a politikusok – mutatott rá a fejlődő világ alkonyát vizionálva, civileket és Sorost emlegetve.

Azokkal vagyunk szolidárisak, akik meg akarják menteni keresztény országukat. Azt a harcot, melyet vívunk, nem tartjuk reménytelennek – fogalmazott, majd sorba vette, hogy mely országok fordultak az elutasító kereszténység felé. Jelezte, már nyugat felől is az iszlám betörésére számíthatunk.

Szerinte Európa egy soros-féle embertípus kitenyésztésébe már jóval korábban belekezdett, de mi bennszülöttek vagyunk saját hazával, kultúrával, nem pedig birkák, akik csendben várják, hogy beteljesüljön rajtuk a végzet.

Orbán szerint az ENSZ is szembefordul Magyarországgal, amikor olyat akar ránk erőltetni, amit ő nem.

 Ha kampány van, a valóság befogja a száját  – fogalmazott a miniszterelnök.