2019. szeptember 23, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Ez is fesztivál: egy hónapon át hétvégi programokkal jön a Drávaszögi Magyarok Fesztiválja


Baranya - 2019. augusztus 31.
szerző: SH/MTI

Ha van ötlete, hogy mivel lehetne a rendezvényt illusztrálni, írja meg az info@siklosihirek.hu címre!
Ha van ötlete, hogy mivel lehetne a rendezvényt illusztrálni, írja meg az info@siklosihirek.hu címre!

Idén is megrendezik a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját szeptember 20. és október 14. között a Baranya megyei Siklóson és környékbeli, köztük magyarok lakta horvátországi kistelepüléseken – közölték a szervezők állami csatornákon.

A szervezők szerint a kezdeményezés ízelítőt ad a Drávaszögben található magyarországi és horvátországi települések magyar kulturális hagyományaiból.

A fesztivál kiemelt törekvése, hogy a Drávaszög múltját és jelenét megjelenítse, hagyományait ápolja és erősítse a települések kapcsolatát. Cél az is, hogy a rendezvénnyel hozzáférési lehetőséget teremtsenek olyan kulturális, művészeti és gasztronómiai eseményekhez, amelyeket a kisebb települések önerőből nem tudnának megvalósítani.

A szeptember 20-i nyitónapon Nagytótfaluban Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke tart előadást, és fellép Kátai Zoltán Kossuth-díjas énekmondó is. A fesztivál folklórnappal folytatódik Mattyon: a színes utcai felvonulás után tizenöt hazai és határon túli amatőr művészeti csoport lép fel a település szabadtéri színpadán.

Kistótfaluban ökumenikus istentisztelettel és kórusok bemutatkozásával folytatódik a programsorozat szeptember 22-én, majd ugyanaznap délután a siklósi református templomban tíz magyarországi és horvátországi kórus lép fel.

A rendezvény keretében szeptember 28-án Szarka Tamás és a Ghymes koncertjére várják a látogatókat a siklósi Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában, míg október 5-én a horvátországi laskói paprikafesztiválon drávaszögi amatőr művészeti tánccsoportok lépnek fel.