2019. augusztus 18, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Ezek az idei év legvonzóbb munkáltatói


Itthon - 2018. április 11.
szerző: SH

megallapodas

Ötödik alkalommal díjazták Magyarország legvonzóbb munkáltatóit. A lista élén a Mercedes-Benz végzett, míg az Audi Hungaria sorozatos győzelmeinek köszönhetően belépett a nívódíjasok közé.

A Mercedes-Benz mellett az IBM és a Bosch kerültek be a top3-ba a legvonzóbb vállalatok között. Kategóriájában nívódíjat kapott a Tesco és a DM, míg saját szektorában különdíjat érdemelt ki a Budapest Bank, a MOL, a B. Braun Medical, a KUKA Robotics, az IKEA, a Coca-Cola, a Vodafone, a Kühne + Nagel, valamint a Lidl.

A lista alapját adó Randstad Employer Brand Research 2018 felmérésének eredményei szerint a magyar munkavállalók telekommunikációs területen dolgoznának legszívesebben, ugyanakkor a legnagyobbat a pénzügyi szektor fejlődött.

A munkahelyválasztást leginkább befolyásoló tényezők továbbra is a fizetés (75%), a munkahelyi légkör (64%) és a biztos állás (58%). Ugyanakkor leginkább a kellemes légkör, a rugalmas lehetőségek értékelődtek fel a munkavállalók szemében. A Z-generáció számára az idősebb dolgozókhoz képest fontosabb a rugalmasság, a sokszínű csapat, valamint a karrierépítési lehetőségek.

Mint megállapították, a munkáltatók által kínált lehetőségek nem igazodnak a munkavállalói elvárásokhoz, a legnagyobb eltérés a fizetések, a munkahelyi légkör, valamint a munka és magánélet közti egyensúly biztosítása terén mutatkozik.