2020. július 6, hétfő

Ezt kell tennie, ha vészhelyzeti ingyennetet szeretne mobilszolgáltatójától


Tudomány - 2020. március 16.
szerző: SH

mobilnetmobiltelefon

A digitális kapcsolattartást segítené elő a három nagy mobilszolgáltató azzal, hogy ingyenes adatkeretet biztosít.

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a kormány számos intézkedést hozott már, de a mobilszolgáltatók is beszálltak a harcba: a Vodafone, Telekom és a Telenor is ingyennetet ajánlott fel ügyfeleinek. Összeszedtük, mit kell tennie, ha hozzá szeretne jutni az extra adatkerethez.

Elsőként a Telekom ajánlott fel 10 GB-nyi plusz adatforgalmat minden lakossági-, üzleti- és feltöltőkártyás ügyfelének, továbbá a Mol mobil és Blue mobil ügyfeleknek is. A belföldön és az EU-n belül április 30-ig felhasználható ajándékot a Telekom appban kell aktiválni, melyet egyszer 5 GB-tal meg is lehet toldani.

A Telenor már rámenősebb volt, és 100 gigányi adatot ír jóvá a MyTelenor appon való aktiválás után. Az üzleti számlás és flottás ügyfelek a 1744-es telefonszámra küldött FREE100GB kóddal tudják aktiválni a harminc napig érvényes kedvezményt.

A Vodafone március 17-től ad három hónapon keresztül havi 5-5 GB ingyennetet, ami a My Vodafone applikáción keresztül kapcsolható be. Emellett a piros logós cég április végéig ingyenesen hozzáférhetővé tesz tanulást segítő oldalakat, valamint a TV előfizetéshez ingyen hozzácsapják a Premium TV és a FilmBox Pro csomagban lévő csatornákat is.