2176. május 22, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Falugyűlés Alsószentmártonban – bojkott és tüntetés


Régió - 2017. június 13.
szerző: SH

alsoszntmrtn

Mali elleni bojkottra szólította fel Alsószentmárton polgármestere a falu lakóit a hétfő esti falugyűlésen. A mintegy 400 résztvevő Budai László hívására gyűlt össze a hétvégi lincselés után, amikoris a helyben Tom Marketet, trafikot és kocsmát üzemeltető Mali Zoltánt négyen megtámadták.

Míg a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz, a polgármester elismerte, hogy volt része a cselekményben. Az ok egyelőre tisztázatlan: Mali az eset másnapjára már azt állította, hogy a falu javait védelmezte, míg mások arról számolnak be, hogy igenis üzleti érdek, a konkurens mozgóbolt beengedése miatt veszett össze a település első emberével.

Időközben napvilágot látott egy előzmény és hang nélküli videofelvétel is, amin látszik, hogy a kocsmája teraszán ülő Malit lelökik a székről. A kereskedő egyébként könnyebb sérüléseket szerzett fején és kezén.

 

A mozgóbolt plakátjának letépése csak az utolsó csepp volt

Lapunknak csak név nélkül nyilatkoztak a helybeliek, állítva, Malinak már régóta kiállt a rúd: megszabja, ki vásárolhat nála és nagyon magas kamatra ad hitelt. Mint mondták, erről felvételt is készítettek, de kérésünkre bemutatni nem tudták.

 

Bojkottra szólított fel

A falugyűlésen Budai László polgármester arra kérte a helyieket, ne vásároljanak Mali üzleteiben. A gyakorlatilag kizárólag cigányok lakta faluban erre kevés lehetőség van, ugyanis más érdekeltségben álló kereskedelmi helyiség nem igazán található az utcákon.

 

Újabb tüntetés lesz Alsószentmártonban

A gyűlésen elhangzott, hogy szombaton újabb tüntetés lesz Mali Zoltán ellen, ám bejelentett, szervezett formában. A megmozdulás célja, hogy a helyi kiskirály befolyására hívják fel a figyelmet, hiszen az ügy a polgármester szerint is csak azért kapott ekkora visszhangot, mert cigány faluról van szó.