2019. április 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Fejlesztések napja: a hotel lesz a középpontban


2018. március 8.
szerző: SH

DCIM100MEDIADJI_0005.JPG

Nem annyira a Thermal Spa-ra gondoltak, amikor az uniós támogatásból megújult fürdők helyszínére, köztük a Thermal Spa-ba invitálták a siklósiakat, mint inkább a vele közvetlen összeköttetésben épült szállodára – derül ki a Miniszterelnökség lapunknak küldött válaszából.

A sorozat kiemelt helyszínei ezúttal az uniós támogatásból megújult fürdők – köztük a siklósi Thermal Spa – áll az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja programsorozat siklósi állomásának meghívójában. A postaládákba bedobált füzetek nyomán a fürdő uniós fejlesztéséről érdeklődtünk a Miniszterelnökségnél, de mint kiderült, olyan csak a Castelloban volt.

A Miniszterelnökség március 11. és 31. között hetedik alkalommal rendezi meg az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja programsorozatot. A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassák a nagyközönségnek azokat a fejlesztéseket, amelyek európai uniós források felhasználásával jöttek létre, legyen szó a helyi gazdaság fellendítését szolgáló projektekről, regionális vagy országos hatókörű kezdeményezésekről. Az idei programsorozat tematikáját a nemzetgazdasági és regionális szinten is stratégiai kitörési pontot jelentő turizmusra, ezen belül is a wellness- és gyógyturizmusra építik, ezért esett a választás a Dél-Dunántúlon a siklósi helyszínre – közölte lapunkkal a Miniszterelnökség.

A városban a Thermal Spa Siklóssal közvetlen összeköttetésben, közel 318 millió forintos uniós támogatással épült meg a Castello, melynek segítségével a régió, szűkebb értelemben a Siklósi kistérség, illetve Siklós turisztikai versenyképességének javítására, termékkínálatának bővítésére nyílt lehetőség. Ahogy a szálloda által nyújtott magas színvonalú szolgáltatások nem lennének elképzelhetők a fürdő nélkül, ugyanígy a hotel megépülése is stratégiai fontosságú a fürdő turisztikai vonzerejének növelésében – látja a miniszterelnökség.

A Thermal Spa Siklós és a Hotel Castello integrált turisztikai tevékenységét a hotel tulajdonosa, György Zoltán is megerősítette: Siklós életében a gyógyfürdő és a szálloda komplex turisztikai fejlesztésként van jelen. A két intézmény tevékenységét folyamatosan összehangolja, például a marketing tevékenység kialakításában. A március 18-án megrendezésre kerülő Uniós Fejlesztések Nyílt Napja kiváló alkalom arra, hogy a közönséggel együtt ünnepeljük ezt a nagyszerű turisztikai desztinációt.

A nyílt napok helyszínéül rendre olyan intézményeket választunk, amelyek alkalmasak arra, hogy a hagyományosan nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényeknek otthont adjanak, ennek tükrében kerül megrendezésre a turizmus fejlesztését ünneplő március 18-ai Nyílt Napunk a fürdőben. Itt természetesen a tíz országos operatív program eredményein túlmenően a helyi és regionális fejlesztések, így a siklósi fürdőhöz kapcsolódó szálloda megépülése is napirendre kerül – árulta el a napi programmal kapcsolatban a Miniszterelnökség.

Úgy tudjuk, a szervezés alatt álló rendezvényen előadást tart dr. Hargitai János miniszteri biztos a térség fejlesztési kérdéseiről, és felkérést kapott a Miniszterelnökségtől dr. Marenics János polgármester a városi, valamint Zoric Dragoslav, a komplexum vezetője a fürdő – előzőek értelmében a szálloda – fejlesztéseinek bemutatására.