2019. szeptember 16, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Fekete hétvége: elgázolt gyalogos, becsapódott motoros, lezuhant repülő


Itthon - 2019. április 23.
szerző: SH

Lezuhant girokopter roncsai Máraihalom és Epöl között. Fotó: Lakatos Péter, MTI
Lezuhant girokopter roncsai Máraihalom és Epöl között. Fotó: Lakatos Péter, MTI

Az ünnepi hosszú hétvégén 189 sérüléssel járó balesethez hívtak rendőrt. Ezek közül 8 halálos kimenetelű volt, míg 63 súlyos, 116 pedig könnyű sérüléssel végződött.

Pénteken délelőtt frontálisan ütközött össze két személyautó Mezőörs közelében. A balesetben egy ember a meghalt, öten – köztük egy kismama – megsérültek, két embert a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül.

Péntek este felborult egy autó Görcsöny és Pellérd között, a balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig életét vesztette.

Hétfő reggel letért az úttestről és az árokba hajtott majd felborult egy személygépkocsi Nagydorog közelében. A borulás az utasfülkét nyomta össze, az autó vezetője a helyszínen életét vesztette.

Szombat kora reggel két autó karambolozott Nagykőrös mellett. Az egyik jármű árokba hajtott és egy fának ütközött, a beszorult az utasát a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül, de életét már nem sikerült megmenteni.

Szombat dél körül lezuhant – orrával a földbe csapódott – egy girokopter a Komárom-Esztergom megyei Máriahalom térségében, az 58 éves pilóta szörnyethalt. A tragédia okát még vizsgálják.

Vasárnap hajnalban két gyalogost gázolt el egy száguldozó autó 22 éves sofőrje Cegléden, egyikük – egy 19 éves lány – a helyszínen meghalt, a másik súlyos sérülésekkel került kórházba.

Vasárnap délben egy autónak csapódott egy motoros Vértesacsán. A kétkerekű vezetője a helyszínen meghalt.