2019. április 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Fekete hétvége: tizenhárman haltak meg az utakon


2018. június 11.
szerző: SH

Összetört személygépkocsi és teherautó Nyíregyházán. Fotó: Taipusz Attila, MTI
Összetört személygépkocsi és teherautó Nyíregyházán. Fotó: Taipusz Attila, MTI

Hétvégén 135 személyi sérüléssel járó balesetnél intézkedtek a rendőrök, melyek közül 9 halálos kimenetelű volt, összesen balesetben 13 életet követelve. További 40 súlyos, 86 pedig könnyű sérüléssel végződött.

Pénteken kora reggel egy személygépkocsi áttért a másik sávba és ott teherautóval ütközött Nyíregyházán, a személyautó 79 éves sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Péntek délután egy út melletti fának ütközött és oldalára borult egy kamion a 81-es úton Fehérvárcsurgó közelében. A gépjárművet vezető férfit a székesfehérvári tűzoltók kiszabadították a roncsból, de mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Szombatra virradó hajnalon két, a kerékpárját toló gyalogost ütött el egy figyelmetlen személygépkocsi Debrecenben. A 43 éves férfi a helyszínen életét vesztette, a nő súlyos-életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Szombat délután Csorna közelében egy személygépkocsi és egy motorkerékpár ütközött. A motoroshoz mentőhelikopter érkezett, de az életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt.

Szombat éjjel Poroszló közelében a 33. főúton személygépkocsi gázolt halálra egy gyalogost.

Vasárnap délután Sárvár közelében ütközött egy személygépkocsi autóbusszal. A személyautó vezetője és utasa a helyszínen belehalt sérüléseibe, az autóbuszon ülők közül ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Két ember meghalt egy balesetben az M3-as autópályán Mezőkövesdnél hétfőre virradó éjjel. Egy ukrán rendszámú teherautó – vélhetően műszaki hiba miatt – megállt a leállósávon, a sofőr és egyik utasa kiszállt. A két férfit egy magyar rendszámú kamion elütötte, mindketten életüket vesztették.