8410. február 19, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Felcsút mellett az óvodára sem jut pénz


2016. április 2.
szerző: SH

fotó: Google Maps
fotó: Google Maps

Lemond Borbíró Mihály, Óbarok-Nagyegyháza független polgármestere, mert úgy véli, hogy a személye miatt nem jut fejlesztési forrásokhoz a település – írja a Feol.hu. A Felcsúttal szomszédos település első embere még nem nyújtotta be lemondását, de mint állítja, januárig meg fogja tenni.

Nem politikai zsarolásnak szánom lépésemet, s nem is az ellenzéki sajtónak kívántam muníciót adni lemondásom kilátásba helyezésével - mondta Borbíró. A háromszor újraválasztott polgármester úgy fogalmaz: rossz tapasztalatai vannak pályázati ügyekben, de elfogadja, hogy ez bizalmi kérdés. Mint mondja, a szocialista kormány alatt sem ment jól, még egy fűkaszát sem sikerült nyerniük egy kicsiny pályázaton. Tavaly az óvoda konyhájának felújítására kértek tízmillió forintot, az utak felújítására pedig tizenötöt, de mindkét pályázatukat elutasították forráshiányra hivatkozva.

Az Átlátszó rámutatott, hogy amíg 2007 és 2015 között Óbarok-Nagyegyháza évi 3 millió forintnyi forrást kapott, addig Felcsút 173 millióhoz, Bicske pedig 1,3 milliárdhoz jutott.