2020. február 17, hétfő

Felmérés – így állna fel a testület olvasóink szavazatai szerint


Helyi hírek - 2019. szeptember 19.
szerző: SH

illusztráció
illusztráció

Alig egy nap alatt gyűlt össze az a szükséges számú szavazat, melyekkel az őszi helyhatósági választásokon a siklósi jelölteket vették sorba olvasóink.

A helyhatósági választásokat október 13-án tartják, amikor Siklós nyolcezer választópolgára legfeljebb nyolc képviselőre és egy polgármesterre adhatja le voksát. Az online folyó szavazást is ennek megfelelően alakítottuk ki, ahol a pártpreferenciát a szimpatizánsok esetleges torzító hatása miatt nem tüntettük fel.

Olvasóink átlagosan hat képviselőt jelöltek meg voksuk elküldésével, a hamis szavazatok száma 10 százalék alatt volt. A szavazatok döntő többsége hivatali munkaidőn kívül érkezett, különböző mobil eszközről a szavazatok harmada származik. A szavazás fő motorját az erre szakosodott Opinion Stage szolgáltatta.

A nyitva hagyott lehetőségek figyelembe vételével a biztonsági intézkedéseket kijátszó, több esetben egyazon eszközről érkező szavazatokat – az első kivételével – érvénytelenítettük, így a végeredmény egy minimális, az ábrán is jelölt hibalehetőséggel alakult ki. Ez eltérést mutathat a leadott szavazatok számától. Fontos megjegyezni, hogy a sorrend nem feltétlenül reprezentálja a választásokon elért eredményeket, ez csupán az internetező, cikkünket elérő olvasóink véleményét tükrözi.

Az alábbi grafikon a felmérésben látható leadott szavazatok számától estenként eltérő értékeket jelezhet, ugyanis ez a darabszámmal ellentétben azt mutatja meg, hogy a válaszadók hány százaléka szeretné a testületben tudni az adott jelöltet. Az eredmények mérlegelésekor ne feledje: ugyan válaszukat beküldő olvasóink a régióból származnak, de választani a siklósiak fognak, nem a megszólított internetezők!