2019. május 24, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Felnőttködésnek helye nincs: szombaton a gyermekeké a vár


Régió - 2018. május 24.
szerző: SH

Gyereknap - fotó: Kacsúr Tamás

Van egy nap, amit minden kicsi vár, ez pedig nem más, mint a nemzetközi gyereknap. Az apróságokat a siklósi vár is megünnepli, amikoris szombaton, azaz május 26-án fél tíztől elképesztő kavalkáddal kedveskednek nekik.

A kapu előtti területen és a várudvarban is programokkal készül a siklósi vár, így légvárak és buboréklabda, körhinta, lovaglás, folyamatosan vetített mesék, társasjáték fogadja a kicsiket és nagyokat, de a Gyermekvilág is kitárja kapuit és itt lesznek a huszárok is – sorolta Szentgyörgyváry Péter. A várkapitány úgy látszik komolyan gondolhatta, hogy a vár legyen a helyieké, mivel ezúttal is leszögezte: a siklósi gyermekeknek és családjaiknak lakcímkártyájuk felmutatásával tejesen ingyen látogatható a rendezvény.

A fellépők között a siklósi általános iskolások és a Hangerő Társulat is szerepel, találkozhatunk udvari bűvésszel és a Sárkányos Lovagrend bemutatójával, valamint megtudhatjuk, milyen is a boszorkánytalanítás.

A forgatagba egyebek mellett a negyed kettőre tervezett habparty, a belülről is megnézhető tűzoltókocsi vagy rallyautók is beletartozik, de kivonul a Tesco is, mint a gyereknap egyik támogatója. Rossz idő esetén sem kell kétségbe esni, a rendezvényt szükség esetén tető alá viszik arcfestéssel, nemezeléssel, kézműves foglalkozásokkal és látványkovácsolással együtt.

Ha pedig az udvarban jár, ne mulassza el megkóstolni az alkalomra különleges szörpökkel is készülő udvari sütöde finomságait!