2018. július 21, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Felújítják a temető utcáját, 35 parkoló is épül


2017. szeptember 5.
szerző: SH

deakferencutcafelujitas

Kedd reggel átadták a munkaterületet a Deák Ferenc utcában, ahol a megújuló útburkolat mellett 35 parkolóhely is kialakításra kerül. Az önkormányzat utak és járdák felújítását célzó programjának második üteme október utolsó napjáig zárul.

A temető melletti Deák Ferenc utca teljes hosszában és szélességében kap új aszfaltburkolatot. A fizetős övezeten kívül eső szakasz mentén 35 térkövezett parkolóhely is létesül, melyet – legkésőbb a határnappal – halottak napjára már át is adnak a forgalomnak. A munkálatok alatt a forgalom lassítását eredményező időszakos korlátozásra is számítani kell.

Az önkormányzat több mint egy éve vágott a belterületi utak és járdák felújításába, amit fontossági sorrendben, előre tervezett módon folyamatosan végez is. Mint dr. Marenics János akkor elmondta, az a cél, hogy az eredményes és következetesen szigorú pénzügyi gazdálkodás miatt keletkező források a siklósi adófizetőkhöz kerüljenek vissza a leromlott utak és járdák felújítása, rendbetétele által.

 

Nem kimaradt, sokkal nagyobb falat

A Felszabadulás utca kritikus állapotban lévő szakaszának javítása továbbra is várat magára: a hitelbírálat – melyet az államnak is jóvá kell hagynia – folyamatban van.

Az egész évben zajló út- és járdafelújítás kerete a belvárosi szakasz helyrehozatalára nem elég, hiszen az úttest alatt húzódó, magát a megsüllyedést eredményező régi pincék, üregek feltárása és kitöltése, így a tartós útburkolatnak való alapképzés önmagában is több száz millió forintos költséget jelenthet.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.