2020. augusztus 11, kedd

Fontos döntések születtek a nyári és őszi programokról


Helyi hírek - 2020. május 22.
szerző: SH

naptar

Több fontos, a turizmust és a siklósi rendezvényeket érintő egyeztetés is zajlott az elmúlt napokban a városházán, valamint a vár felügyelőbizottsága és a Siklósi Turisztikai Egyesület elnöksége is ülésezett a héten.

A turizmus újraindítását segítő munkacsoport folyamatosan tartja a kapcsolatot a szolgálatokkal, valamint kisebb-nagyobb ösztönző kampányok és a nyereményjáték is futnak – tájékoztatta lapunkat a területért felelős alpolgármester.

A vár esetében a vár nyitása, a dolgozók és a vendégek biztonsága volt a fókuszban – részletezte Mojzes Tamás. Várkapitány tájékoztatta a bizottság tagjait a megtett óvintézkedésekről, illetve megállapodtak, hogy még a május 30-i nyitást megelőzően egy helyszínbejárás alkalmával győződnek meg az előkészületekről. Egyelőre a részleges nyitás tűnik a biztosnak, de a várnak kívül-belül rendben kell lenni, a teljes nyitásra is felkészülve – jegyezte meg. A vár önmagában is erős célpont, vármúzeumként is sokakat vonz, de ők is készülnek kisebb nagyobb rendezvényekkel. Ezek egyelőre képlékenyek, de biztos, hogy a megszokott minőséget hozzák – szögezte le Mojzes Tamás.

A turisztikai egyesület döntően a rendezvényeket tekintette át. A térségben gondolkodás jegyében egyeztettek villányi és harkányi parterekkel is, kitérve arra, hogy a megmentett, későbbre halasztott rendezvények ne üssék egymást, ne vesszen el egyik város sem a baranyai, dél-baranyai rendezvényzajban.

Mindenki előtt ismert, hogy jelen állás szerint semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt – emlékeztetett az alpolgármester. A korábbra meghirdetett rendezvények kivétel nélkül elmaradnak, módosított programnaptár készül, mely hamarosan napvilágot lát.

Az aktív turizmusra kiemelten figyelünk és kisebb-nagyobb, a vár városához méltó gasztrokulturális rendezvények is tervben vannak – jelezte Mojzes Tamás arra a korábbi jelzésre is mutatva, mely során az elképzeléseket vázolták fel.

Elmarad a járványügyi helyzet miatt a Gördülő Dűlők nyári, július 4-re tervezett etapja, de a verseny alapjait sikerül megmenteni, hiszen eldőlt, hogy a szeptember 12-i Szüreti Gördülő Dűlők része lesz egy verseny is a Tenkes Mountainbike Egyesület, a Siklósi Turisztikai Egyesület valamint a Villány-Siklósi Bórút szervezésében és Siklós önkormányzatának támogatásával.

Szintén meg lesz tartva a Balaton Kör egyesülettel korábban egyeztetett és az összefogással megvalósuló nagyszabású Buga Jakab túra, melynek új időpontja várhatóan szeptember végére tehető.