8894. március 24, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Fontos szakaszokkal folytatódik a városi utak felújítása


2018. szeptember 13.
szerző: SH

utjavitas

A munkák elvégzéséről már döntött a város testülete, a költségvetésben elfogadott pénzek rendelkezésre állnak – mondta dr. Marenics János a városi utak rendbetételére mutatva. Siklós polgármestere a munkák ütemezésével kapcsolatban leszögezte, az leginkább attól függ, hogy a szakemberhiánnyal érintett cégek milyen határidővel vállalnak feladatot.

Szinte napról napra mennek fel az építőanyagok árai, a cégek munkáshiánnyal küzdenek, ezért az Ady Endre utca már ütemezett, őszi felújításán túl több utca rendbetétele elképzelhető, hogy a tavaszi hónapokra tevődik át – jelezte a polgármester. Két kritikus szakasz emelt ki a munkák sorában: a Szabadság utca teljes felújítása és a Dózsa György utca végének rendbetétele elsőbbséget élvez, lehetőség szerint még az idén elkészülnének vele.

Felújítási munkálatok várnak a teljes Vujicsics utcára is, mely Máriagyűd forgalmának jobban kihasznált részévé válhat, megoldva a vízelvezetés és a járda kérdését is. Napirenden van a Táncsics utca rendbetétele is.

Hónapról hónapra egyre rosszabb állapotban van a Harkányi út. A város bevezető szakasza a csatorna szerelvényeinek nyomvonalán süllyed meg, míg a belvárosi körforgalom és az áruházakhoz vezető utak a hőségnek valamint a rajta közlekedő buszok, árut szállító kamionok súlya alatt adja meg magát. A vízműig húzódó szakaszok javítására előre láthatóan csak a tavaszi hónapokban kerül sor.